Maak samen met leerlingen het Kersthuis van Pi
GrandPi
Leestijd: 5 minuten

Het is weer die tijd van het jaar waarin de lucht gevuld is met opwinding, vreugde en verwachting. Kerstmis staat voor de deur, en wat is er nu beter dan deze feestelijke sfeer naar het klaslokaal te brengen? Juffen en meesters, we hebben iets speciaals voor jullie om deze feestvreugde te vergroten - een unieke downloadbare activiteit waarmee jullie samen met de leerlingen een prachtig Kersthuis kunnen creëren!

STAP 1 : De Download

Om te beginnen, hebben we een speciale set van 18 kleurplaten voor jullie samengesteld. Deze kleurplaten bevatten prachtige raamontwerpen die variëren van sierlijke boogramen tot schattige rechthoekige ramen. Je kunt de downloadlink vinden aan het einde van dit artikel.

STAP 2 : De Magie van Kleuren

Nadat de kleurplaten zijn gedownload, is het tijd voor het magische gedeelte - het inkleuren! Moedig de leerlingen aan om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan. Deze kleurplaten zullen niet alleen hun artistieke vaardigheden stimuleren, maar ook de feestvreugde vergroten.

Kerstraam
STAP 3 : Het Samenvoegen van de Raamkleurplaten

Nu komt het spannende gedeelte - het samenvoegen van alle prachtig ingekleurde raamkleurplaten tot één adembenemend Kersthuis. Moedig de leerlingen aan om samen te werken en hun creaties naast elkaar te plaatsen (op de juiste plek), zodat het Kersthuis een gezamenlijke inspanning wordt.

Kersthuis download
STAP 4 : Creëer een Magische Omgeving

Nadat het Kersthuis van Pi een plek in de klas gekregen heeft kan deze nog extra versierd worden. Voeg bijv. extra kerstversiering toe zoals: slingers, kerstlichtjes en misschien zelfs wat kunstmatige sneeuw. Dit zal niet alleen het Kersthuis verder verfraaien, maar ook de klas transformeren in een magische omgeving vol vreugde en warmte.

STAP 5 : Deel de Vreugde

Last but not least, moedig de leerlingen aan om trots hun werk te delen met hun ouders, familie en vrienden. Het Kersthuis kan een prachtige aanvulling zijn op de kerstversieringen thuis en een blijvende herinnering vormen aan de feestvreugde die ze in de klas hebben ervaren. Dus, juffen en meesters, laten we samen de magie van Kerstmis naar het klaslokaal brengen met deze leuke en creatieve activiteit. Download de kleurplaten, laat de verbeelding van de leerlingen de vrije loop en creëer samen een onvergetelijk Kersthuis! ??

De download sluit aan bij boek Pi is zijn cirkel kwijt. Dit boek is het eerste deel uit de reeks, boeken over andere vormen zoals vierkanten en driehoeken worden medio 2024 uitgegeven. Mocht u interesse hebben in het boek dan is deze verkrijgbaar op onderstaande website.

VOLG HET KERSTVERHAAL VAN PI!

Daarnaast hebben we een extra verrassing voor jullie! Ga naar onze Instagram-pagina of website en ontdek dagelijks een nieuw deel van het betoverende kerstverhaal dat zich afspeelt achter de ramen van het Kersthuis van Pi.

10 dec buiten
10 dec binnen
Leeftijden
Peuterspeelzaal - Eerste kleuterklas, Groep 1 - Tweede kleuterklas, Groep 2 - Derde kleuterklas, Groep 3 - Eerste leerjaar, Groep 4 - Tweede leerjaar, Groep 5 - Derde leerjaar, Groep 6 - Vierde leerjaar
Vakken
Rekenen en Wiskunde, Creatief, Kunst, Tekenen
Reacties op de blog
Laatst bijgewerkt: 12/12/2023 3:02:09 PM
0 / 0
  • Respect
  • Positiviteit
  • Opbouwende kritiek

AUTEUR
avatar

GrandPi

Het idee voor dit concept is ontstaan bij een zeer ervaren docent wiskunde. Deze docent ervaart elk jaar opnieuw hoe moeilijk het is voor zijn leerlingen om de abstracte begrippen uit de wiskunde te bevatten. Hij is ervan overtuigd dat kinderen deze begrippen makkelijk tot zich kunnen nemen als ze hier op jonge leeftijd al kennis mee maken op een speelse manier. “Wanneer we op jonge leeftijd de “zaden” van wiskunde planten, kunnen kinderen daar op latere leeftijd de vruchten van plukken.” - Ronald Jansen