3d prints in de kleuterschool
Educatieve spelletjes voor kleuters
Leestijd: 3 minuten

Spelletjes maken is altijd een hobby geweest. Ik heb hierin een grote evolutie gezien. Kaartjes met plastiekfolie bekleven, met of zonder bubbels, de lamineermachine, een enorme verbetering, en nu mijn laatste speeltje, de 3D printer.

Printer

Ik print met PLA. PLA staat voor polymelkzuur of polylactide. Het is een soort bioplastic die men steeds vaker gebruikt. Ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maiszetmeel of suikerriet), en worden daarom gepromoot als duurzaam alternatief voor traditionele plastics uit petroleumchemicaliën. Is deze stof veilig? Producten met PLA zijn bij normaal gebruik veilig voor baby's, kinderen en volwassenen.

PLA

Ik bedenk spelletjes die de kleuter aansporen om zich te ontwikkelen. Van spelen kan je leren is mijn moto. Meestal speel ik in op de momenten van het jaar en pas mijn ontwerpen hieraan aan. Mijn passie wil ik graag delen met jullie en daarom bied ik mijn spelletjes te koop aan. Via deze blogs wil ik jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwerpen. Neem ook eens een kijkje op instagram. Voor prijzen en uitleg kan je terecht op mijn website

Leeftijden
Peuterspeelzaal - Eerste kleuterklas, Groep 1 - Tweede kleuterklas, Groep 2 - Derde kleuterklas
Vakken
Rekenen en Wiskunde, Creatief, Zorgmaterialen
Reacties op de blog
Laatst bijgewerkt: 3/9/2023 8:37:23 AM
0 / 0
  • Respect
  • Positiviteit
  • Opbouwende kritiek

AUTEUR
avatar

3d prints kleuters

Hallo, ik ben juf Carine en heb 38 jaar ervaring met jonge kleuters. Mijn passie is het bedenken en creëren van spelletjes die kleuters uitdagen tot exploreren, experimenteren en fantaseren om zo te komen tot leren, want van spelen kan je leren. Ik ben nu in het bezit van enkele 3D printers en bedenk en maak spelletjes die je kan inzetten als vrij spel, maar waar ook steeds een spelvorm in zit nl sorteren, gezelschapsspel, getalbegrip,.. Ben je benieuwd? Kijk dan even op mijn pagina. Veel plezier!