6 november 2021 #sinterklaas
Sinterklaas bij katrotje
ontdek het aanbod van katrotje rond Sinterklaas
Leestijd: 7 minuten

Sinterklaas is een thema dat ieder jaar weer terugkomt in de kleuterklas. Het is een drukke maar vooral een tijd vol spanning en verwondering. Bij katrotje vinden we het belangrijk dat dit een periode is vol herkenning en spel. Ontdek in deze blog verschillende activiteiten rond het thema Sinterklaas.

Sinterklaas is een periode vol spanning en magie

Vertelkaarten rond Sinterklaas

Deze vertelkaarten helpen de kinderen bij het tot gesprek komen rond Sinterklaas. Er komen verschillende personen aanbod, gevoelens met een jongen EN een meisje, verschillende voorwerpen, verschillende plaatsen en handelingen. Deze bundel is voorzien van enkele doelen en spelideetjes

vertelkaarten Sinterklaas

Chocolade letters

Chocolade letters zijn altijd lekker maar helaas niet heel handig in de klas. Dankzij deze kaarten kan je met de kinderen werken rond letters. Verzamel de letters van je naam, versier de eerste letter van je naam,...

chocolade letters sinterklaas

Stapelen met piet

Kijk goed naar de stapelkaart van piet en maak dezelfde stapel na met het speelgoed. In deze budel kan je ook een spel rond plaatsbepaling vinden, een luisterspel en een speciale memorie vinden.

stapelpakjes piet

Een compleet aanbod dankzij de mega bundel Sinterklaas

Deze mega bundel is een slimme bundel. Dankzij de index klik je eenvoudig naar de verschillende activiteiten en zie je onmiddellijk welke pagina's je nodig hebt bij het printen.

sinterklaas bundel 2021

Taalactiviteiten Sinterklaas

ABC koekjes spel (met draaischijf)

Draai aan het rad en ga opzoek naar het gedraaide letterkoekje. Deze kan je op een speciaal blad verzamelen of geven aan een figuurtje met open mond.

beginklank knijpkaarten ABC en abc

Kijk op de zak en ga opzoek naar het speelgoed dat begint met dezelfde letter. Als controle kunnen de kinderen de kaart draaien en zegt Piet of het antwoord goed is.

rijmdomino (slang)

Kijk goed naar het verlanglijstje van het kindje op de kaart en ontdek het speelgoed dat piet voor hem of haar in de zak heeft dankzij het rijmen. vb: meisje met de noot; krijgt een boot

samengestelde woorden puzzels (speelgoed)

De pietjes hebben 2 cadeautjes en maken hier 1 cadeautje van. vb: een voet + een bal = een voetbal

korte en lange woorden

Help de pietjes het speelgoed te verdelen over de korte en de lange schoorsteen. Lange woorden zoals brandweerwagen gaan in de lange schoorsteen en korte woorden zoals pop gaan in de korte schoorsteen.

klankstukken verzamelen bij de juiste zak

De pietjes hebben speciale zakken voor het speelgoed maar hebben nog hulp nodig bij het vullen. Speelgoed dat bestaat uit 1 klank vb bal mogen in de zak met de 1 .Speelgoed dat bestaat uit meerder klanken in de zakken met 2, 3 of 4

koekjeswoorden (letterkoekjes)

Een waaier aan woordkaarten die de kinderen kunnen naleggen met letterkoekjes. Heb je geen letterkoekjes dan kan je de letters extra in het bestand vinden om te printen.

plaatsbepalingskaarten

Kan jij net als Sinterklaas tussen de cadeautjes gaan staan? Deze plaatsbepalingskaarten zitten zowel in blokletters als in leesletters in deze bundel.

strook taal

Ontdekken van de wereld

cadeautjes van Piet

Kijk naar de opdrachtkaarten en volg de pijlen om te ontdekken voor wie het cadeautjes van de pietjes zijn. Dit spel kan je spelen op een blad of dankzij de extra kaarten via de bee bot.

een aftelkalender

Maak deze spannende periode overzichtelijk met deze duidelijke aftelkalender. Wanneer komt de Sint op school? Wanneer mag de schoen gezet worden,....

strook wereld sinterklaas

Motorische ontwikkeling

de baard van Sinterklaas (knippen)

Soms moet Sinterklaas ook naar de kapper. Dankzij deze verschillende knipkaarten is Sinterklaas helemaal klaar voor het grote feest.

maak de tekening af

Gooi met de dobeelsteen en maak van het pietje een vrolijke verschijning. Als extra zitten er bij dit spel verschillende pietjes die versierd kunnen worden met schrijfpatronen.

wie komt daar uit de schoorsteen

Knutsel met een rietje een tovertekening waarbij Sinterklaas of Piet uit de schoorsteen komen piepen

strook motorische sinterklaas

Wiskundige ontwikkeling

cadeautjes uitpakken (schaduwen spel)

Alle kinderen krijgen speelgoed en proberen zo snel mogelijk bij het cadeautje bij het juiste kind te plaatsen dankzij een speciale dobbelsteen.

kleikaarten cijfers (0-20)

Piet heeft heel veel cadeautjes. De kinderen maken het cijfer met klei en vullen het tienveld met cadeautjes (blokjes, pompons,...)

een race op de schoorsteen

Laat de pietjes zo snel mogelijk op de schoorsteen klimmen.

cadeautjes verdelen of krijgen

Pietjes moeten goed kunnen tellen, soms moeten ze cadeautjes verdelen en soms hebben 2 pietjes cadeautjes voor 1 kind. Dankzij deze reeks grondkaarten worden alle kinderen kampioen in het verdelen en optellen.

een snelle domino

Kijk goed naar de opdracht en zoek het pietje of de Sinterklaas die juist staat.

mutsen verzamelen

De 4 pietjes zijn hun muts verloren. Dobbel met de speciale dobbelsteen de juiste mutsen terug bij de pietjes.

de kleren van piet

Ojee piet heeft zich verslapen. Help hem snel bij het vinden van zijn kleren, een veer en de juist zak vol speelgoed.

strook wiskundig sinterklaas

Heb jij zin om het thema Sinterklaas tot leven te brengen in je klas? Neem dan gerust even een kijkje in de speciale collectie van katrotje rond Sinterklaas

logo wit
Leeftijden
Peuterspeelzaal - Eerste kleuterklas, Groep 1 - Tweede kleuterklas, Groep 2 - Derde kleuterklas, Groep 3 - Eerste leerjaar
Vakken
Taal (Nederlands), Rekenen en Wiskunde, Beweging, Sociaal, Zorgmaterialen, Overige
Reacties op de blog
Laatst bijgewerkt: 11/6/2021 2:11:03 PM
0 / 0
  • Respect
  • Positiviteit
  • Opbouwende kritiek

AUTEUR
avatar

katrien van katrotje

Hallo ik ben Katrien van katrotje en sinds 2015 ontwerp ik educatieve speelse materialen voor kleuters.👧🧒 Ik heet je graag welkom in de wereld van katrotje. Waar kinderen met spelletjes de wereld ontdekken. Volg me zeker op instagram! Ontdek als eerste nieuwe materialen en geniet van speciale acties....🤩