Hoe het werkt

Welkom

Dit platform is bedoeld om digitale leermaterialen te delen met elkaar. Je kan er materialen vinden en downloaden én je kan er zelf materialen uploaden zodat andere deze kunnen gebruiken.

Mocht je dat nog niet gedaan hebben dan kan je een account aanmaken door te registreren, hiermee kan je inloggen, materialen zoeken en downloaden. Mocht je ook materialen willen delen dan kan je vervolgens aanmelden als auteur en materialen opvoeren.

Classificeren

Om het zoeken en vinden van materialen te vereenvoudigen hebben we drie verschillende classificaties bedacht:

Deze kan je gebruiken om op te filteren. Je kan ook filteren op Materiaal- en Auteur-hartjes. Zie Hartjes voor verder uitleg.

Zoeken

Als je wilt zoeken op een onderwerp dan kan je deze ook zelf ingeven in het zoekveld. Het platform zoekt in materiaalnamen, omschrijvingen en labels.

Hartjes

Om het zoeken makkelijker te maken kan je materialen en auteurs een hartje geven. Vervolgens kan je hierop filteren. Zo kan je eenvoudig favoriete auteurs en materialen terugvinden.

Waarderen

Als je tevreden bent over een materiaal en/of auteur dan kan je deze waarderen met sterren. Kies tussen de 1 ster (het kan beter) en de 5 sterren (het is top!).

Je kan een materiaal waarderen nadat je deze hebt gedownload. Download eerst het bestand en ga dan naar 'Inventaris' (gebruikersmenu rechts boven). Zoek het materiaal op in de lijst en klik op het gewenste aantal sterren.

Een auteur kan je altijd waarderen. Klik op het logo van de auteur, in het grijze vlak kies je nu het gewenste aantal sterren wat je de auteur wil geven.


Account

Kies ‘Account’ (menu rechtsboven) om je accountgegevens te bekijken. Hier worden zowel de persoonlijke- als de auteur-gegevens weergegeven. Ook kan je deze hier aanpassen door de knop ‘Aanpassen’ te kiezen. Ook is het mogelijk om jouw profielfoto aan te passen of te verwijderen.

Mocht je zijn aangemeld als auteur, dan kan je hier ook de gegevens aanpassen of het logo aanpassen of verwijderen. De volgende gegevens zijn zichtbaar voor andere gebruikers op het platform:

Ten slotte is het mogelijk om je account te sluiten. Mocht je auteur zijn dan dien je eerst dit te sluiten alvorens je jouw persoonlijke account kan sluiten.

Bestellingen

Naast de vele gratis materialen zijn er ook betaalde materialen. Deze kan je in de winkelwagen doen en vervolgens afrekenen. Als de betaling is gelukt kun je direct de materialen downloaden.

Om een overzicht te krijgen van je bestellingen, en de status hiervan, ga je naar menu - Bestellingen. Je ziet hier de lijst met bestellingen, de datum, status en het totaalbedrag. Mocht je een bestelling hebben geplaats maar nog niet betaald, dan kan je dat hier alsnog doen door op 'Betalen' te klikken.

Wanneer je een bestelling plaatst ontvang je hier van een e-mail met daarin een overzicht van de materialen. Tevens staat hier een link waarmee je de betaling opnieuw kunt starten, mocht het via de website niet gelukt zijn. Je kan een bestelling nooit dubbel betalen, daar zorgt het systeem voor.

Wanneer je op het bestelnummer klikt opent het detailscherm. Je ziet nu een lijst met materialen, aantallen en prijzen. Ook zie je hier het bestelnummer, datum en de factuur. Je kan de factuur downloaden door op het factuurnummer te klikken.


Denk met ons mee

Mocht je vragen, ideeën, op- of aanmerkingen hebben, we horen het graag: Contact

Samen Voor Onderwijs