26 januari 2021 #samenwerken
Samen Voor Onderwijs
Hoe en waarom
Leestijd: 3 minuten

Ga je op internet zoeken naar digitale materialen voor het onderwijs dan kom je erachter dat er een enorm groot aanbod is. Vele websites, webshops, Pinterest, Facebook groepen, overal kom je wel iets tegen. Ook merk je dan dat er heel veel auteurs zijn die deze materialen maken. Kortom, een doolhof.

Toen vorig jaar Corona ook Europa aan deed hadden sommige van ons opeens veel tijd over. Door het thuiswerken hoefden we niet meer in de lange files te staan. Toen is het idee ontstaan van een platform waar we leerkrachten samenbrengen om materialen met elkaar te delen.

Samen Voor Onderwijs

Met het platform willen we onderwijsmateriaal bereikbaar maken voor iedereen. Door zowel gratis als betaalde materialen aan te bieden is er voor iedereen en ieder budget iets te vinden. Sinds de start in augustus 2020 zijn er honderden materialen op het platform geplaats, in alle kleuren en geuren. Inmiddels staat de teller op 175.000(!) downloads, dit hadden we van tevoren niet durven dromen...

Sorteenbakjes
Classificatie

Hoewel kleutermateriaal de boventoon voert is er voor alle klassen in het primair onderwijs iets te vinden. We hebben een classificatie bedacht met vakken, groepen, en tags en hier wordt goed gebruik van gemaakt. Daarom hebben we dit overgenomen bij de blogs. Zo kan je op dezelfde manier zoeken naar leuke en interessante blogs.

Blogs

Op dit moment – de start van blogs - is er nog niet veel content maar we zijn er zeker van het niet lang zal duren voor dat we ook bij blogs een mooi aanbod hebben. We hopen echt dat we met blogs leerkrachten vinden die andere leerkrachten gaan inspireren. Om een blog te schrijven dien je jezelf aan te melden als auteur maar je hoeft geen materialen te maken om een mooie blog te schrijven – het mag wel natuurlijk!

Ons motto, Samen staan we sterker!

Bij deze nodigen we iedereen uit om iets moois te schrijven over zijn of haar materialen, ervaring in de klas, kennis die je graag wil delen, het maakt niet uit. Zolang er een lijntje ligt met het primair onderwijs.

This is a commitment. It's a continuum. We're here to stay!

Veel plezier met alle mooie materialen op Samen Voor Onderwijs!

Leeftijden
Overige
Vakken
Overige
Reacties op de blog
Laatst bijgewerkt: 3/23/2021 4:16:05 PM
0 / 0
  • Respect
  • Positiviteit
  • Opbouwende kritiek