Duik je mee in een nieuw boek
Veel te veel wortels
Leestijd: 25 minuten

Veel te veel wortels - Katy Hudson Konijn is dol op wortels. En hij heeft dan ook al een grote verzameling in zijn hol. Maar op een dag is het hol vol en kan Konijn niet meer slapen in zijn eigen hol. Zijn hol is vol. Hij gaat bij zijn vrienden op zoek naar een plek om te slapen. Bij schildpad ontdekken ze dat het schild te klein is en ook in het nest van vogel lukt het niet. Al die wortels zijn te zwaar en de tak breekt. Drie dieren zoeken nu een slaapplaats. Schildpad ( met gebroken schild door de vele wortels ) Konijn omdat hol vol zit en vogel omdat nest naar beneneden viel. Gelukkig is er Eekhoorn maar oei oei met al die wortels doet de boom krak krak krak. Vier dieren zoeken nu een plekje om te slapen. Maar Bever ontvangt iedereen met open armen. Zijn huis is groot! Konijn vult het huis van Bever vol met zijn wortels. Maar dan past niemand van de dieren er nog bij. En als het dan nog hard begint te regenen hoort Bever iets vreselijk. Zijn huis stort in. De regen en de rivier nemen de dieren en de wortels mee naar de oever van de rivier. Konijn voelt zich vreselijk. Al zijn vrienden hebben koud en geen huis meer door zijn schuld. Zelf heeft hij nog zijn huis en wortels. Hij voelt zich zo schuldig en dan begrijpt hij dat hij maar één ding kan doen… Alles met zijn vrienden delen. Zijn huis maar ook zijn wortels. Want die zijn er niet om te bewaren maar om uit te delen!

Veel te veel wortels

Tips voor in de klas - Waarneming van wortels - Proeven van wortels - We maken wortelsoep, wortelpuree - Rood en geel mengen tot oranje - Schilderen van wortels - Kleikaarten wortels - Gekke wortels ( puzzel met vormen ) -...

schilderen wortels
wortel
kleuren mengen
gekke wortels
Leeftijden
Peuterspeelzaal - Eerste kleuterklas, Groep 1 - Tweede kleuterklas, Groep 2 - Derde kleuterklas
Vakken
Taal (Nederlands), Sociaal
Reacties op de blog
Laatst bijgewerkt: 8/5/2021 11:10:49 AM
0 / 0
  • Respect
  • Positiviteit
  • Opbouwende kritiek

AUTEUR
avatar

Boekenjuf

Ik ben juf Evelien afgestudeerd in 1998... Vol enthousiasme begon ik in de 2de kleuterklas. Na vele jaren bij de 4 jarige ben ik enkele jaren juf in de peuter/1ste kleuterklas. Mijn thema's draaien elke keer rond prentenboeken. Ik kruip er samen met de kinderen in en we ontdekken het plezier van voorlezen, prenten en verhalen. Graag deel ik met jullie prentenboeken die voor mij een tikkeltje " bijzonder" zijn zodat jullie hart ook warm kan worden om met prentenboeken in de klas te werken.